ختم قرآن 140
سلام علیکم
صبح همگی پر از حس زندگی :)
" بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
وَ قَالُوا کُونُوا هُودًا أَوْ نَصَارَىٰ تَهْتَدُوا ۗ قُلْ بَلْ مِلَّةَ إِبْرَاهِیمَ حَنِیفًا ۖ وَ مَا کَانَ مِنَ الْمُشْرِکِینَ (135) "
" (علمای یهود و نصاری سعی می کردند مسلمانان را به سوی آئین تحریف شده خود، گرایش دهند و از این رو یهودیان به مسلمانان) گفتند: اگر دین یهود را بپذیرید (به سوی حق و راه مستقیم) هدایت می شوید، (و همینطور مسیحیان نیز) گفتند: اگر دین مسیحیت را بپذیرید هدایت می شود (خداوند در جواب دعوت های باطل آنها می فرماید: ای محمد(صلی الله علیه و آله و سلام) ) بگو: (دین های تحریف شده و شرک آلود شما هرگز هدایت بخش نیست و مسلمانان هرگز از دین شما تبعیت نخواهند کرد) بلکه از آئین حق گرا و مکتب توحیدی ابراهیم (پیروی می کنند که دینِ حق و اساس دین اسلام است) و او هرگز به شرک آلوده نگشت. (135) "
--------------
قسمتی از تفسیر این آیه در تفسیر نور:
+ کلمه «یهود» از «هود» به معناى بازگشت به خدا، گرفته شده است.
+کلمه نصارى نیز از کلام حضرت عیسى علیه السلام گرفته شده است.
+ کلمه «حنیف» از «حنف» به معناى در راه مستقیم آمدن است.
+ امام صادق (علیه السلام) فرمودند: دین حنیف و حقگرا، همان گرایش به حقّ و اسلام است.
+ انحصار طلبى بىجا، ممنوع است. یهود و نصارى بدون داشتن دلیل، هرکدام هدایت را تنها در آئین خود مىدانند. «کُونُوا هُوداً أَوْ نَصارى تَهْتَدُوا»
+ نام و عنوان مهم نیست، ایمان و عمل اهمیّت دارد. یهودى یا نصرانى یک لقب بیش نیست، آنچه ارزشمند است، توحید و یکتاپرستى است. «بَلْ مِلَّةَ إِبْراهِیمَ حَنِیفاً»
+ به تبلیغات سوء دیگران پاسخ دهید. «قالُوا ... قُلْ»
+ ابراهیم (علیه السلام) هیچگاه از مشرکان نبوده است، در حالى که یهود و نصارى گرفتار شرک شدهاند. «وَ ما کانَ مِنَ الْمُشْرِکِینَ»